Pikanäpumehed ei puhka! Sihikule on võetud trepikodades seisvad jalgrattad

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kõige populaarsemad kohad, kust jalgrattaid varastatakse on garaažid, keldrid, trepikojad.
Kõige populaarsemad kohad, kust jalgrattaid varastatakse on garaažid, keldrid, trepikojad. Foto: Pexels / CC0 Licence

Lõppenud aastal kasvas rattavarguste arv võrreldes eelneva aastaga märgatavalt ja see pole vähenenud ka sel aastal. Aasta esimese kahe kuuga tõusis varguste arv ligi 37 protsenti. Kuigi märts näitas mingil määral vaibumise märke, siis möödunud nädalal olid vargad taas aktiivsemad.

Nädalavahetusel murti Valgas korterelamu maja uks lahti, trepikojast leiti lukustatud jalgratas, mille luku juhe lõigati läbi ning jalgratas viidi ära.

«Kõige populaarsemad kohad, kust jalgrattaid varastatakse on garaažid, keldrid, trepikojad. Ekslikult arvatakse, et trepikoda on jalgratta hoidmiseks turvaline koht, sest uks on rauast ja fonolukk ees. Paraku teesklevad vargad, et on maja elanikud või kellelegi külla tulemas ning pääsevad kergelt trepikotta sisse,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

«Ka keldris olevale rattale tuleks osta selline rattalukk, mille läbilõikamine on keeruline. Lisaks tasub keldrites ja panipaikades mõelda turvasüsteemidele.»

Möödunud nädalal oli Balti Jaama Turu juures juhtum, kui G4Si turvatöötaja nägi kaameratest, kuidas kaks isikut üritasid varastada hoone kõrval lukustatud jalgratast. Turvatöötaja jooksis kohale ja üritas isikud kinni pidada ning hoidis sellega varguse ära.

«See on hea näide sellest, et jalgratas tuleks kindlasti kinnitada korraliku lukuga, mille läbilõikamine võtab vargal kauem aega ja lisaks tasub ratas jätta sellisesse kohta, mis jääb mõne turvakaamera vaatevälja,» lisas Tuul.

Kui siiski langete varguse ohvriks, tuleb kohe pöörduda politseisse. Seda tehes on oluline teada rattaraami numbrit või mõnda muud olulist tundemärki, mille abil jalgratast tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles