IKEA pandi Venemaal kinni, aga pole hullu – varsti avatakse ИДЕЯ!

Kodu.postimees.ee
Copy

Rootsi mööblihiid IKEA on oma kauplused Venemaal teadmata ajaks sulgenud. Odava mööbliga on kitsas käes, seega tuldi lagedale ideega kohalik IKEA püsti panna.

Peterburi disainistuudio Luxorta-Service tegi taotluse kaubamärgi ИДЕЯ registreerimiseks. Huvitaval kombel on venelaste ИДЕЯ ja rootslaste IKEA logo äravahetamiseni sarnane. 

Vene meedia andmeil kurtis Luxorta-Service'i direktor Konstantin Kukoev, et tema ettevõte on IKEA lahkumise tõttu kõvasti kannatanud. Seetõttu kaebas ta rootsi kontserni kohtusse ja nõuab veerand kvadriljoni rubla suurust kahjuraha. Mõistmaks, kui suure summaga tegu, siis kvadriljon on miljon miljardit. 

«IKEA suleti ja meie äril tekkisid probleemid. Olen nende lahkumisest väga pettunud ja esitasin nende vastu hagi. Otsustasin registreerida sellise kaubamärgi ja alustada tootmist, et oleks täielik analoog ja vene mööblitootmine,» teatas Kukoev oma avalduses.

Väljaandele Gorovit Moskva antud intervjuus ütles ettevõtja, et plaanib ИДЕЯ'le elu sisse puhuda, kui võidab kohtuvaidluse ning saab soovitud hüvitise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles