Lihtne, odav ja ilus: ideid piduliku laua katmiseks!

Kodu.postimees.ee
Copy
Suvine ja ilus peolaud.
Suvine ja ilus peolaud. Foto: Ikea

Suured koosviibimised on toredad ja selleks, et laual peomeeleolu luua, ei pea sugugi palju vaeva nägema. Piisab ka tavalistest lauanõudest ja kübekesest loovusest. Pole ju kõige tähtsam see, kui palju sa raha kulutad, vaid see, kellega sa koos aega veedad.

Puhas ja rahumeelne nauding

Looduslike materjalide ja tagasihoidliku värvipaletiga laud loob rahuliku ja harmoonilise õhkkonna. Samuti on see täiuslik taust sinu kulinaarsele loomingule, õpetatakse IKEA-s.

Läbipaistev pilgupüüdja

Kas vesi võib olla ka midagi muud kui lihtsalt vesi? Võib küll, kui paned selle lauale kaunis pudelis või karahvinis. Sedasi näeb vesi parem välja ning kuna inimene sööb ka silmadega, maitseb ilusas anumas vesi kordades paremini.

Serveeri vett ilusas pudelis või karahvinis.
Serveeri vett ilusas pudelis või karahvinis. Foto: Ikea

Lase lilledel särada

Lihtne läbipaistev klaasvaas toob lõikelilled paremini esile, olenemata sellest, kas oled üksikute õite või lillekimpude armastaja. Klaasist vaas ei röövi tähelepanu ei lilledelt ega laualt, vaid lisab rohkem iseloomu.

Enamat kui lihtsalt lõikelaud

Lõikelauda ei pea ainult köögis kasutama – see sobib samahästi ka söögi serveerimiseks, lisades kaetud lauale puidu soojust ja võlu.

Lõikelaud sobib ka toidu serveerimiseks.
Lõikelaud sobib ka toidu serveerimiseks. Foto: Ikea

Too köögirätikud pidulauda

Köögirätikud on asendamatud abimehed, kuid miks ei võiks neid vahelduseks ka peolaual kasutada? Mõned kaunistused ja loominguline voltimine muudab need pidulikul õhtu- või lõunasöögil asendamatuks kaaslaseks.

Meisterda lauamatt või laudlina

Lisa lauale isikupära sobivas suuruses kangatükiga. Kas sinu lauatekstiil on lihtne ja vaoshoitud või särav ja värviline? See on juba sinu otsustada. Kui soovid lisada natuke rohkem maalähedust, siis narmenda kanga ääri.

Liniku ääri narmendades, saab luua maalähedasema välimuse.
Liniku ääri narmendades, saab luua maalähedasema välimuse. Foto: Ikea
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles