NÄDALA RETSEPTID Eesti burgerist sai Dubai Expol hitt-toit. Proovi grillil järele

Britt Rosen
Copy
Grillburger, eriliseks maitselisaks trühvlimajonees ja sibulamoos. FOTO: Eero Vabamägi
Grillburger, eriliseks maitselisaks trühvlimajonees ja sibulamoos. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Burger on grillihooaja mugavustoit, leiab kokk Ahti Haandi.

Dubai Expo Eesti paviljoni peakokana valmistas ta hittburgereid, mille järjekorras olid külastajad nõus seisma kolm-neli tundi.

Ei mingit pikka marineerimist ega maitsesegusid, puhtast suitsumaitsest piisab grillroale täiesti.

Kui täna ilma vähegi peab, saab süüdata maitule, aga veel parem, panna hõõguma hooaja esimesed grillsöed.

«Lihtne, mugav, kiire, maitsev,» kirjeldab Dubais Expo maailmanäitusel Eesti paviljoni köögis peakokanud ning nüüd vabakutseline kokk Ahti Haandi grillitoitu, mis talle üle kõige meeldib ja mida ta volbriõhtul eelistaks.

Lisaks hindab ta puhast maitset, mistap ei võtaks ta volbrigrilliks ette pikki liha marineerimise ega maitsesegudesse uputamise seansse. Suitsumaitse ise on juba küllalt hea – «See ongi asja võlu!» –, kübekesest soolast ja piprast vajadusel piisab. Burger, millega kokk maailmanäitusel rahvamasse ligi meelitas, kuulub tema arvates just nende grillihooaja mugavustoitude hulka, mis ei nõua pikka ettevalmistust ega ülemäära mässamist. Kiire grillburger on iseäranis mõnus toit varakevadel, kui jahe ilm ei lase seltskonnal veel pikalt õues istuda ega šašlõkki sussutada. «Ise teen tihti burgerit, maitsev ja ülilihtne,» kiidab kokk ning lisab, et salatitki pole vaja juurde leiutada, sest kukli vahel on see kõik kompaktselt koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles