NÄDALA VEINID ⟩ Toeta Ukraina veinimaju. Osta Ukraina veine!

Britt Rosen
Copy
Beykushi viinamarjaaedu tabas hiljuti õhulöök, näitab veinimaja töötaja. FOTO: Beykush
Beykushi viinamarjaaedu tabas hiljuti õhulöök, näitab veinimaja töötaja. FOTO: Beykush Foto: Beykush

Elegantsed veinid Ukraina sõjaväljalt tulevad Eestisse: kogu järgmise nädala, kuni 9. maini on haruldane võimalus varuda oma veiniriiulisse veinide ühistellimise veebilehe veiniekspress.ee kaudu valikut Ukraina veine, mida Eestist muidu naljalt ei leia.

Chardonnay, Riesling, Alvarinho, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Furmint… Vau, puha euroopalik ja tuttav viinamarjaklassika, rõõmustas ja imestas veiniseltskond, kes läinud nädalal Tallinnas Odessa restorani Ukraina uuema aja veinimeistrite loominguga tutvuma kogunes. Mõistagi avati maitsmisseansil ka eripärasemaid ja rohkem kohaliku varjundiga veine. Kogu ukrainlaste veinipalett on aga hea ja ilus üllatus, kiitsid veiniprofid ja hobimaitsjad pärast proovituuri nagu ühest suust.

Veinide degusteerimispaleti tõid otse Ukrainast kohale veiniekspress.ee eestvedajad Martin Pärn ja Juhan-Markus Laats, kelle Tallinna Kassisaba asumist alanud ettevõtmine on praegu kasvanud üle-eestiliseks. Veiniekspress.ee vahendabki Eestisse ennekõike väiksemate põnevate veiniaedade või muidu vaid restoranidele keskendunud veinimajade toodangut, mis kumbki tavaliselt poodidesse ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles