7 nippi, mis aitavad vannitoa suurema vaevata puhtaks saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Selle asemel, et raisata aega ja alustada vannitoas suurpuhastust, saate selle korda teha 10-15 minutiga. Peate lihtsalt teadma mõnda nippi. Head uudis on ka see, et tõenäoliselt on teil kõik koristuseks vajalikud asjad juba kodus olemas.

7 näpunäidet, mis lõpetavad tundidepikkuse tüütu vannitoa koristamise:

1. Kasuta teepuuõli

Teepuuõlil on mitmeid häid omadusi, kuid mis kõige tähtsam, sellel on antibakteriaalne ja seenevastane mõju. Sellepärast on selle kasutamine vannitoas suurepärane idee. Lisage söögisoodale veidi teepuuõli ja küürige kraanikaussi. Õli eemaldab kergesti hallituse ja bakterid ning taastab teie valamu varasema sära.

2. Peeglid puhtaks habemeajamisvahuga

Et vältida duši all käies peeglite uduseks muutumist, kandke neile habemeajamisvahtu. Jätke see 1 minutiks peale ja seejärel pühkige kuiva rätikuga. See toimib suurepäraselt ka peeglite kaitsmiseks sõrmejälgede eest.

3. Plaadid puhtaks äädikaga

Kollastest plaatidest saate hõlpsalt lahti ka ilma kallite toodeteta. Kasutage lihtsalt äädikat, mis toimib võimsa loodusliku puhastusvahendina. Segage 1/2 tassi äädikat sooja veega. Puhastage plaate põhjalikult. Marmorit sellega siiski puhastada ei tasu, sest happeline vedelik võib seda kahjustada.

4. Dušiseinad puhtaks ajalehega

Kui teil pole käepärast mikrokiudlappi, kasutage julgelt ajalehti. See ei jäta maha kiude, lisaks puhastab see hästi. Samuti võite ajalehti kombineerida valge äädikaga, et saada veatu välimusega klaas. 

5. Seebijäägid eemaldab hambapasta

Kandke käsnale veidi hambapastat ja hõõruge põhjalikult. Hambapastat saab kasutada ka segistite poleerimiseks. Hõõruge lapiga ja seejärel loputage veega. Tavaliselt töötab see igasuguse kroomiga. Kasutage seda nippi vaid aeg-ajalt, kuna hambapasta abrasiivid võivad viimistlust kulutada.

6. Inventarile sära andmiseks beebiõli

Kandke lapile veidi õli ja hõõruge sellega inventari, dušiotsikuid ja isegi tualetipotti. Nii annate neile kena läike ja vabanete sõrmejälgedest.

7. Tualettpott puhtaks söögisoodaga

Enne kasutamist raputage tualettpotti veidi söögisoodat. See vähendab WC-poti sagedase puhastamise vajadust. Seda saab kasutada ka tualeti ummistuse eemaldamiseks. 1 tass söögisoodat ja 2 tassi äädikat ning 30 minuti pärast vabanete tualettpotis olevast ummistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles