MIS NEED VEEL ON? ⟩ Soomlane leidis purgisupi seest ootamatu lisandi

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Soome mees ostis poest konserveeritud hernesupi, millest endale kodus üks maitsev kõhutäis valmistada. Ehmatus oli aga suur, kui supi sees oli lisandid, mida suhu panna ei kõlba.

Helsingi mees Jani ostis poest viis purki suppi ja kui ta kahe seest mardikad leidis, viskas ta kõik purgid minema. Kuu aega hiljem ostis Jani teist sorti Jalostaja suppi ja lootis, et seal mardikaid pole, aga ka seal olid ebameeldivad putukad sees.

«Purgi küljel on lubadus, et hernesupis on üle 26 grammi valku,» kommenteeris mees ja jäi mõtlema, et kas valgusisaldus on kõrge, kuna supp sisaldab rohkelt putukaid. Selgus, et ka teised inimesed viimase paari kuu jooksul supi seest mardikaid leidnud. 

Iltalehti andmetel on mardikaid leitud vähemalt kolme erineva partii seest. Jalostaja andmetel kasutati nende partiide puhul samu herneid, kus võisid putukad juba varem sees olla.

Oy Lunden Ab Jalostaja juht Lauri Lunden ütles, et mitmes Euroopast saabunud hernepartiides on olnud putukad sees. Herned on kokku ostetud käesoleva aasta algul. Lundeni sõnul pole ta varem sellise probleemiga kokku puutunud ning kinnitas, et midagi sellist enam ei kordu.

Lunden ütles, et ettevõte kasutaks rõõmuga Soome herneid, aga viimastel aastatel olnud väga kehv hernesaak, mistõttu tuli tooraine mujalt tellida.

Vaata pilte SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles