6 näpunäidet, kuidas taime eest edukalt hoolt kanda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Isegi teadus ütleb, et taimede läheduses olemine teeb sulle head. Ehk on saabunud aeg, et oma armsatele taimedele selle eest tasuda? Siin on mõned näpunäited IKEA-lt, kuidas taimede eest hoolitseda, et saaksid nende kaunist välimust kauem nautida.

Õige raskusastmega taim

Taime valimisel pööra kindlasti tähelepanu oma elustiilile ja taime hooldamise raskusastmele. Kui sa käid tihti reisimas või unustad lihtsalt taimi kasta, vali selline, mis talub kuivi perioode. Mida leplikum taim, seda suurem on tõenäosus, et see kasvab ilusti ka vähese hoolega.

Kastmine

See, kui tihti peab kastma, sõltub taimest endast. Uuri enne ostmist taime veenõudmisi, et koju sobiv taim jõuaks. Võid teha näiteks pöidlatesti: kui potis olev muld jääb pöidla külge kinni, pole kasta vaja. Pea meeles, et taimed vajavad suvel rohkem vett kui talvel.

Ümberistutamine

Taimi ei ole vaja reeglina pärast ostmist esimese aasta jooksul ümber istutada. Kui taim suuremaks kasvab, tuleb see natukene suuremasse potti ümber istutada, et jätta piisavalt ruumi ka edaspidiseks kasvuks.

Väetamine

Üldiselt pole vaja taimede väetamisele umbes üks kuni kolm kuud pärast selle ostmist mõelda. Samuti on oluline meeles pidada, et väetist tuleb kasutada harvem puhkeperioodil, mis on enamasti talvel.

Tolmu võtmine

Eemalda lehtedelt tolmu regulaarselt, et taim saaks võimalikult palju valgust. Nii tänab see sind oma lopsaka ja terve välimusega.

Kasvutingimused

Mõistmaks, millised taimed sinu koju sobivad, arvesta päikesevalgusega. Erinevatel liikidel on erinevad eelistused. Enne taime ostmist uuri, millised valgustingimused taimele sobivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles