Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Kuidas esimest aiarohelist shaksukasse ja raamenisse miksida?

Copy
Roheline shakshuka. FOTO: Piret Hanson
Roheline shakshuka. FOTO: Piret Hanson Foto: Piret Hanson

Kasutage tärkavat aia- ja metsarohelist araabia maade lihtsas panniroas shakshuka’s.

Jaapanipärase raameni leeme sisse sobivad värsked roheliselibled ideaalselt.

Itaallaste risoto võib eestilikuks kohandada nõgesega.

Üks toit, kus võiks esimest aia- ja metsarohelist tarvitada, on Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika vürtsikas panniroog shakshuka, või ka shakshouka. Juba selle nimi kõlab lõbusalt nagu tantsurütm ja retseptide kirjusus lubab samme suhteliselt vabalt seada.

Oma kodukandis on see pigem hommikusöök ja tähendab lihtsustatult munade küpsetamist vürtsikas tomatikastmes. Toidublogija Piret Hanson täiendab, et kuigi see tujutõstev toit on lihtne, ei saa seda kiirhommikusöögi alla liigitada. «Shakshuka nõuab pisut aeglasemat hommikut ja sobib ideaalselt nädalavahetuse kroonimiseks või pühadeaegseks hellitamiseks,» ütleb ta. Samas võib maitsvat pannirooga vabalt teha ka lõunaks või õhtuks.

Tagasi üles