Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pistaatsiapähklite kiituseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Pistaatsiapähklid.
Pistaatsiapähklid. Foto: SCANPIX

Kui soovid maitsvat ja tervislikku vahepala, siis söö pistaatsiapähkleid. Zest tõi pähklisõpradele välja neli põhjust, miks just need pähklid on head.

Sale pähkel

Ühes pistaatsiapähklis on vaid kolm kalorit. See teeb neist kõige kalorivaesemad pähklid. Neis on kõige vähem rasva.

Pistaatsia printsiip

Kui sinu eesmärgiks on kaalust alla võtta, siis vali poeletilt need pistaatsiapähklid, mis on koorimata. Uuringud on näidanud, et kui enda ees nähakse tühjade koorikute hunnikut, siis süüakse vähem. Seda efekti nimetatakse pistaatsia printsiibiks.

Hea rasva pähkel

Pistaatsiapähklid on heaks tervislike monoküllastumata ja polüküllastumata rasvade allikaks. Ligi 90 protsenti rasvast neis pähklites on küllastumata, mistõttu on neid kindlasti parem eelistada kartulikrõpsudele.

Toitainete pomm

Kolmekümnest grammist pistaatsiatest saad hea koguse B6-vitamiini, vaske ja mangaani. See on ka hea valgu, kiudainete, tiamiini ja fosfori allikas.
 

Märksõnad

Tagasi üles