NÕUD SÄRAMA! Kolm nutikat nippi nõudepesumasina hoolduseks

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Asendamatu köögiabiline nõudepesumasin vajab veidi tähelepanu ja abi, et mustus ja katlakivi seda rikkuma ei pääseks.

Lugu ilmus esimest korda 19.mai 2022.

Millal sa viimati oma nõudepesumasinat puhastasid? Hoolitse selle eest hästi, et tagada selle kasutusiga ning särav pesemise kvaliteet. 

Nõudepesumasin vajab regulaarset hooldust. Kui masina ust avades lööb vastu läppunud haisupilv või pesutsükli läbinud nõud jäävad mustaks, võib põhjuseks olla masinasse kogunenud mustus või teeb pahandusi katlakivi. Lisaks häirivale lõhnale võib hooldamata jätmine ka masina eluiga tublisti lüheneda. 

Koristuspetsialistid tuletavad meelde, et nõudepesumasinat tuleks puhastada umbes kord kuus. Puhastusprofessionaalid annavad kolm geniaalset juhist nii lubjast, kui ebameeldivatest lõhnadest vabanemiseks.

1. Vabane toidujäänustest

Eemalda alumine nõuderest ja kontrolli, et nõudepesumasina põhjas poleks toidujääke. Pühkige masina põhu üle niiske lapi ja universaalse puhastusvahendiga.

Eemaldage äravooluvooliku ees olev filter. Kontrollige sõela ja eemaldage kõik toidujäägid. Lõpuks puhastage filter svammi ja nõudepesuvahendiga.

2. Äädikas mustusest ja rasvast vabanemiseks

Mõõda lahtisesse anumasse umbes 2-3 detsiliitrit äädikat. Asetage see nõudepesumasina ülemisele restile.

Valige kuuma vee programm ja käivitage nõudepesumasin. Äädikas eemaldab tõhusalt rasva ja mustuse jäägid.

3. Värskendage masina lõhnu söögisoodaga

Puista nõudepesumasina põhjale umbes 1-2 detsiliitrit söögisoodat. Valige lühike kuuma vee programm. Lülitage nõudepesumasin sisse. Söögisooda eemaldab kõik ebameeldivad lõhnad ja tõrksad plekid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles