VIDEOJUHEND ⟩ Kuidas kodus biojäätmeid sorteerida?

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Biojäätmete kogumiseks sobib suurepäraselt mõni õhku läbi laskev väike ämbrike.
Biojäätmete kogumiseks sobib suurepäraselt mõni õhku läbi laskev väike ämbrike. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liit üllitas teavituskampaanias «Sorteeri biojäätmeid oma korteris!» video, mis õpetab kodus biojäätmeid sorteerima. «Kodumajapidamistes tekib palju biojäätmeid, kui alati ei pruugi inimene teada, mis täpselt konteinerisse sobib ja jäätmete sorteerimine jääb teadmatuse taha. Otsustasime videoga asjasse selgust tuua,» selgitas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

Jaadla sõnul kurdavad kortermajade elanikud ka seda, et napib süsteeme, mis aitaks kodus jäätmeid eraldi hoida. „Paljudel on jätkuvalt köögis üksainus prügikast ja tekib küsimus, kuhu biojäätmeid eraldi koguda.

«Kõige paremini sobib biojäätmete hoidmiseks õhku läbi laskev väike ämbrike koos biojäätmetele mõeldud prügikotikesega. Aga väiksemates paikades ei pruugi alati olla lihtne sellist lahendust leida,» rääkis Jaadla.

Selleks, et suurendada kortermajades elavate tarbijate teadlikkust biojäätmete vähendamise võimalustest ja parandada oskusi biojäätmeid liigiti koguda, alustaski Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) mullu sügisel teavituskampaaniat «Sorteeri biojäätmeid oma korteris!»

Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetatud projekti raames õpetatakse kortermajades elavatele leibkondadele just kortermaja oludesse sobivaid praktilisi oskusi biojäätmete kogumiseks ning juhitakse nii kortermajade elanike kui ka laiema avalikkuse tähelepanu biojäätmete liigiti kogumisega seotud säästvale keskkonnakasutusele ja rahalisele säästule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles