Krõbeda juustukoorikuga õrn lillkapsas sobib kevadisele nädalavahetuse lõunalauale nii taimseks pearoaks kui lihatoitude lisandiks.
RETSEPT ⟩ Hõrk tervelt röstitud lillkapsas
Tervelt röstitud lillkapsas võtab köögis vähe ettevalmistusaeega ning ahjus küpsemise ajal pole seda vaja eriti jälgida. Tulemus on krõbeda kattega, mahlane ja vaieldamatult maitsev.
Koostisained:
- üks keskmine lillkapsas
- 1 tl Dijoni sinepit
- 1 spl sidrunimahla
- 1 tl rapsiõli
- 50 grammi parmesani või kõva laabijuustu
- 1 tl värseid tüümiani lehti
- Serveerimiseks värsket salatit
Valmistamine:
Aseta lillkapsas lõikelauale ja lõika ettevaatlikult kapsajuur seest välja nii, et kapsas laiali ei laguneks. Pane potti keeva soolaga maitsestatud vee sisse, lase tõusta ja keeda 10 minutit. Kurna ja vala üleküpsemise vältimiseks külma veega üle.
Sega pisikeses kausis või purgis kokku sinep, õli ja sidrunimahl. Tõsta lillkapsas madalasse ahjuvormi, ja pintselda sinepiseguga üle. Jahvata veskist peale veidi musta pipart ning raputa üle riivitud juustuga. Patsuta kätega õrnalt üle kapsapea, et juust pealispinnale paremini kinnituks.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 35 minutit kuni köögivili on pealt kaunis kuldpruun ja pehmeks küpsenud.
Ahjust välja võttes lase mõni minut jahtuda, puista üle tüümianilehtedega ning serveeri.
Head nautimisr!