Ekspert: kinnisvaraturul kanda kinnitada ei ole paljudel enam võimalik

Kodu.postimees.ee
Copy
Varsti käib ka kõige tavalisema korteri soetamine keskmisele inimesele üle jõu.
Varsti käib ka kõige tavalisema korteri soetamine keskmisele inimesele üle jõu. Foto: Shutterstock

Kevade ebatavaliselt madalast tehingute arvust hoolimata surub pakkumiste vähesus kinnisvarahindu üles. Samas on asjatundja sõnul oluliselt suurenenud inimeste hulk, kes ei taha või suudagi enam tekkinud hinnataseme pealt tehingusse minna. 

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et hoolimata kevade kohta ebatavaliselt madalast tehingute arvust surub pakkumiste vähesus siiani kinnisvarahindu ülespoole. «Samas on oluliselt suurenenud inimeste hulk, kes ei taha või suudagi enam tekkinud hinnataseme pealt tehingusse minna. Kui nii edasi, siis varsti käib ka kõige tavalisema korteri soetamine keskmisele inimesele üle jõu ja elama jäädakse sinna, kus on juba aastaid elatud,» sõnas Sooman.

«Kõik on kallimaks läinud, alates kütusest ja lõpetades piimaliitriga ning selle valguses pidevalt rekordeid tegeval kinnisvaraturul kanda kinnitada ei ole paljudel enam võimalik,» selgitas ta. Ta lisab, et oleme liikumas vana-Euroopa suunas, kus kinnisvara soetamine on jõukate inimeste pärusmaa ja ülejäänud rahvas peab leppima üürniku staatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles