Saku kutsub Eestimaad värskendama ning jagab 50 000 eurot säravate ideede elluviimiseks

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Õlletehase kampaanias lööb kaasa ka laulja Ott Lepland, kes võtab oma südameasjaks Kärdla linnaväljaku ja rannaala istepinkide värskendamise.
Õlletehase kampaanias lööb kaasa ka laulja Ott Lepland, kes võtab oma südameasjaks Kärdla linnaväljaku ja rannaala istepinkide värskendamise. Foto: Saku Õlletehas

Saku Õlletehas on võtnud missiooniks selgitada välja kõige vajalikumad kogukondlikud algatused, mis aitaksid uue elu sisse puhuda mõnele unarusse jäänud paigale või objektile Eestimaal.

Kampaaniaga toetatakse kestlikku laadi projekte, mis väärtustaksid olnut, aitaksid sel läbi värskenduse edasi kesta ning rõõmustaksid kogukondi. Oma isikliku värskendamisprojekti valis välja ka laulja Ott Lepland, kes võtab ette Kärdla linnaväljaku ja ranna istepinkide ülesvuntsimise.

Parimate projektide vahel jagab Saku Õlletehas 50 000 eurot ideede elluviimiseks. Värskendamiskampaaniale paneb oma õla alla ka armastatud laulja Ott Lepland, kes kutsub ka isikliku eeskujuga inimesi tegudele. Nimelt valis Ott oma isiklikuks värskendusprojektiks Hiiumaal Kärdlas linnaväljakul ja rannas asuvate pinkide korrastamine

«Hiiumaaga on mul juba lapsepõlvest eriline side, olen ju seal pidevalt oma vanaemal külas käinud. Et olen varemgi saarel toimuvale käed külge pannud, siis valisin Kärdla ka seekord,» märkis Ott Lepland, kes annetas 2011. aastal telesaate Laulupealinn võitjana 20 000 eurot Kärdla lauluväljaku taastamiseks. Samuti astus just Ott esimese artistina üles kahe aasta eest vastrenoveeritud Kärdla kirikus.

Õlletehase juhatuse liikme Jaan Härmsi sõnul on oodatud väga eriilmelised projektid kõikjal Eestis. Ainus tingimus on see, et projekt oleks kestlikku laadi. «Äkki on just teie kodukohas mõni räämas parkla, kuhu saaks rajada spordiväljaku. Võib-olla on mõni laululava väga ära väsinud väljanägemisega ja vajaks veidi kõpitsemist. Või on hoopis midagi kolmandat-neljandat, mille ülesvuntsimine annaks nii ühist tegutsemislusti kui ka sooja tunde, et kodupaik on nüüd parem kui enne,» räägib Härms.

Pole oluline, kas tegemist on kesk- või äärelinnaga, küla või metsaga – loeb vaid, et pakutud projekt värskendaks midagi juba olemasolevat, omaks olulist ja liitvat tähendust kogukonna jaoks ning pakuks silmailu ja teeks heameelt ka kaugematele külalistele.

Projekte saab esitada kuni 26. juunini 2022. Lõpliku valiku võiduprojektide osas, mille vahel 50 000 eurot jagamisele läheb, teeb žürii. Saku Õlletehas annab omapoolse panuse heade ideede realiseerumiseks, kuid projektid tuleb ellu viia taotlejatel. Toetatavad projektid selguvad 11. juuliks, info avaldatakse kampaania veebilehel ning projektijuhtidega võetakse otse ühendust. Ühiselt lepitakse kokku nii tööde mahus kui ka tulemuses. Projektid peavad valmis saama hiljemalt septembriks.

Lisainfot kampaania kohta leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles