NÄDALA RETSEPTID Kuidas teha Rooma kõige kuulsamat pastarooga?

Britt Rosen
Copy
Cacio e Pepe, spagetid lambapiimajuustu ja musta pipraga. FOTO: Taavi Kristjuhan
Cacio e Pepe, spagetid lambapiimajuustu ja musta pipraga. FOTO: Taavi Kristjuhan Foto: Taavi Kristjuhan

Reisikirjandus ütleb, et Cacio e Pepe pasta on Rooma taldrikul, Negroni kokteil aga Rooma klaasis.

Koore segamine pastakastmetesse on võõras nähtus ja praeguseks taandumas.

Roomas leidub baar, kus pakutakse sadat sorti tiramisù’d.

Igal sammul saab Roomas salatit, suppi, pastat ja pitsat, vaid väikeste menüü- ja kokanduslike erisustega, ning mitte sugugi halba. Trastevere kitsukestel tänavatel näiteks on hinnaklass enamasti grammike odavam, vaatamisväärsuste lähedal kallim - tuntud tõde. Söögi peale jood vett ja majaveini, mille pooleliitrise kannutäie hind jääb nelja kuni kuue euro ringi, ning nälg ongi kustutatud. Palavaga eriti – läinud nädala lõpus sööstsid soojapügalad 27 kraadini. Turgutuseks lonksad tassikese mustjat espressot – ja edasi järgmist ajalootemplit vallutama. Muide, piimaga kohvisid nagu cappuccino või late joovad itaallased ainult hommikusöögi kõrvale, espressot iga kell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles