Valamu pole prügikast! See pealtnäha süütu tegevus võib tuua paksu pahandust

Kodu.postimees.ee
Copy
Köök. Pilt on illustreeriv.
Köök. Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Igapäevaselt kanalisatsiooni sattuva prügi hulk on tohutu. Kanalisatsioon on mõeldud selleks, et juhtida ära vett ning tualettpaberit. Kõik muu, sealhulgas kohvipaks, tekitab selles ummistusi, millest võib olla keeruline vabaneda.

Köögis tekib reeglina kõige enam prahti ja jäätmeid, millest väga suur osa kraanikausist, kas laiskusest või hooletusest alla lastakse. Kanalisatsioonisüsteemi võib visata vaid tualettpaberit, mis on mõeldud seal lagunema. Potist ja kraanikausist ei tohiks alla lasta mitte midagi muud, sealhulgas pealtnäha ohutuna paistvat kohvipaksu, vahendab Ideal Home.

Kohvipaks ei lahustu vees ning võib torude seintele ladestunud rasva või õli tõttu sinna pidama jäädagi.  Kohvipaksus sisalduv rasv on omakorda väga soodsaks kinnituspinnaseks kõiksugu muudele toidujäätmetele, mis torustikku sattuda võivad. Seintele ajapikku moodustuv tihe tropp hakkab esmalt haisema ning ajapikku ka kanalisatsiooni ummistama.

Kohvipaks tuleks prügikasti visata või võimalusel komposteerida. Isikliku aiamaa või kasvuhoone puudumisel, tuleb see heita biojäätmete kogumiskasti, aga mitte mingil juhul valada tualettpotti või kraanikaussi. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles