IKEA astub energia- ja keskkonnasäästus olulise sammu edasi

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
IKEA kauplus Prantsusmaal.
IKEA kauplus Prantsusmaal. Foto: SYSPEO/SIPA/SYSPEO/SIPA/Scanpix

Rootsi sisustus- ja mööblihiid võtab keskkonnasäästu ja -hoidu iseäranis tõsiselt. Peagi ettevõtte tootenimistusse lisanduvad päikesepaneelid avavad uue perspektiivi nii ettevõtte kui selle klientide jaoks.

IKEA tuleb sügisel turule uhiuute päikesepaneelidega, mida esialgu vaid Ameerikas müüakse. Ettevõtte mitmeosalise projekti eesmärgiks on tugevdada ettevõtte jätkusuutlikkust ning edendada keskkonnasõbralikule tootmisele üleminekut. Päikesepaneelide sari on seejuures saadaval vaid IKEA Family kliendiprogrammi liikmetele.

IKEA lõi käed ettevõttega SunPower, mis on päikeseenergia valdkonna üks võtmetegijaid. Üle 35 aasta turul olnud SunPower pakub laiahaardelist garantiid, mis hõlmab kõike, alates päikesepaneelidest kuni jälgimisseadmeteni, kirjutab kodu- ja sisustusportaal Apartment Therapy.

Projekt võimaldab inimestel oma energiatarbimist ja -vajadusi paremini kontrollida ning vähendada seeläbi ka oma ökoloogilist jalajälge. Ostjad saavad reaalajas jälgida nii elektri toodangut kui selle müüki võrku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles