UURING ⟩ Kas ka sina? Loe, millist tolmuimejat kaasmaalased kõige mugavamaks peavad!

Kodu.postimees.ee
Copy
Millist tolmuimejat sina eelistad?
Millist tolmuimejat sina eelistad? Foto: Pexels / CC0 Licence

Samsungi tellitud ja ettevõtte Starcom läbiviidud tolmuimeja kasutajate uuringust selgub, et kuigi varstolmuimejaid peetakse suure ülekaaluga (81 protsenti) kõige mugavamaks tolmuimejaks mida kasutada, on reaalsuses Eesti kodudes põhiliseks puhastusmasinaks siiski traditsiooniline tolmukotiga juhtmega tolmuimeja (81 protsenti).

«Põhiline järeldus, mida sellisest tulemusest teha saab on minu hinnangul see, et tolmuimejate turul oleme me jõudnud teatavasse üleminekuetappi. Juhtmevabad varstolmuimejad on juba pikka aega olnud väga lihtne ja mugav viis kodu koristamiseks, kuid nende võimsus on jäänud tavalistele tolmuimejatele alla. Tänapäevased tehnoloogiad on aga varstolmuimejad märksa võimsamaks teinud ja inimesed kaaluvad nende ostu aina rohkem,» sõnas Samsung Eesti koduseadmete valdkonna tootekoolitaja Alari Pennar.

Seda kinnitab Pennari sõnul hästi fakt, et uuringu kohaselt on üle pooltel (52 protsenti) eestlastest kodus rohkem kui üks tolmuimeja, mis ongi tihtipeale just varstolmuimeja. See on soetatud lisaks olemasolevale masinale, et kiiremaid koristustöid mugavalt ja efektiivselt ära teha.

Lisaks selgub uuringust, et traditsioonilist juhtme ja tolmukotiga masinat peavad eestlased ilmselgelt kõige ebamugavamaks koristusvahendiks. Vaid 15 protsenti eelistab seda kodu koristusel kasutada.

«Seda, miks paljud inimesed masinat kasutavad, mille kasutamine neile reaalsuses ei meeldi, selgitab hind. Traditsioonilisi tolmuimejaid on äärmiselt odavaid, kuna see tehnoloogia pole väga pikka aega sisuliselt muutunud, mis toob hinna väga madalale,» rääkis Pennar.

Lisaks on Pennari sõnul tolmuimeja toode, mida ei osteta iga aasta, vaid mis sarnaselt teleriga teenib kodu mitmeid aastaid. Seetõttu ongi ilmselt paljude kodudes veel rohkelt traditsioonilisi tolmuimejaid, mis lähitulevikus asenduvad ilmselt uuemate ja mugavamate lahendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles