Selle fenomenaalse nipiga saab kõva ja mure juust hetkega riivitud

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ükski pastaroog pole täiuslik, ilma mõnusa kuhja Parmesani juustuta. Kahjuks on seda kõva ja pudedat juustu ebamugav riivida. Õnneks on välja mõeldud üks imelihtne nipp, kuidas juust pea hetkega riivitud saab. 

Kõik, mida sul selle nipi edukaks sooritamiseks vaja läheb, on köögikombain või blender. Nende metallist jäigad terad on ideaalsed kõva juustu imepisikesteks tükkideks tegemiseks. 

Enne kui masina tööle paned, murra näppudega juust pisemateks tükkideks, sedasi on masinal lihtsam. Suurest jämedast tükist ei taha tera hästi läbi minna ning juust hakkab ringi «hüppama». Kui juustutükid masinas, pane see tööle ja kõigest mõne sekundiga on need muutunud kohevaks ja peeneks juustupulbriks, mis on ideaalne nii toidu valmistamisel kui ka garneerimisel.

Parmesani juustu äärt, mis on märkimisväärselt kõvema konsistentsiga kui ülejäänud juust, ära masinas pulbriks muuta proovi. Ära ei ole seda visata samuti mõtet, kuna sobib ideaalselt pastakaste maitsestamiseks. Viska ääretükk kastmesse ja lase sel seal sulada, enne serveerimist nopi alles jäänud osa kastmest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles