KASULIK ⟩ 4 looduslikku meetodit, mis hoiavad kassid sinu aiast eemal

Kodu.postimees.ee
Copy
Kass. Pilt on illustreeriv.
Kass. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Naabruskonnas liikuvad kassid on toredad seni, kuni nad ei kasuta sinu isiklikku aeda liivakastina. Kui aga nii läheb, siis kuidas neid oma haljasalalt eemale peletada?

Ekspertide sõnul võivad kassid aias probleeme tekitada mitmel põhjusel. Esiteks on kasside näol tegemist lihasööjatega, kelle väljaheited võivad sisaldada parasiite või patogeene, mida rohusööjate sõnnikus ei leidu. Teiseks tapavad hulkuvad kassid laululinde ja väikeseid loomi. 

Hea uudis on see, et kasse on võimalik eemale peletada täiesti looduslike meetoditega, mis neid kuidagi ei kahjusta.

1. Taimed

Abiks on sellised taimed nagu aedruut, lavendel, kirbumünt, siniseõieline nõges ja sidrun-liivatee. Kassidele nimelt ei meeldi eelnevalt nimetatud taimede lõhn. Lisaks kasside peletamisele meelitavad taimed ligi tolmeldajaid ja muid kasulikke putukaid. 

2. Tsitruselised

Kui taimede istutamisega tegeleda ei viitsi, siis võib abi olla ka tugevatest tsitruselõhnadest. Selleks võid visata aeda mõned apelsini- või sidrunikoored.

3. Kohvipaks

Veel üks alternatiiv on puistata murule kohvipaksu, millel peaks olema samuti kasse eemalepeletav mõju, kirjutab Express.

4. Juuksed

Viimane ja ehk kõige veidram moodus on inimjuuste mulda panek. Võta oma territoorium tagasi, tühjendades kammid ja juukseharjad pinnasesse. Juuksed lagunevad aja jooksul loomulikult ja toimivad muuhulgas kompostina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles