/nginx/o/2022/05/27/14581173t1h230c.jpg)
Hobikokk Triinu Võsu armastab kohalikku muretainapõhja ja biskviitkattega rabarberikoogiklassikat, aga ka Tosca koogi rabarberiga mugandust.
Vaid suhkruga keedetud rabarberimoos oma magususe ja hapukusega on kõige parem, leiab ta.
Brittide võisest saiavormist tuletatud minivariant rabarberiga on hõrk amps.
See on väga mõnus tunne, kui hooaja esimese rabarberikoogi magushapud maitsenoodid suus ringi käivad. See kuulutaks justkui suve algust. Kõigepealt rabarberikook, siis mõnes kodus veel rabarberikissell ja moos, lisaks rabarberiga mannavaht.
Sama refrääni kordab toiduentusiast ja hobikokk Triinu Võsu (pildil), kes jagab oma toiduretsepte kodulehel www.mymum.ee. Rabarber on tema koduaedades Tartus ja Ihastes kasvanud nii kaua, kui ta mäletab.
«Nii oli mu lapsepõlves ja on praegu,» ütleb ta ja lisab, et rabarber on üks tema hiliskevade ja varasuve lemmikutest. Osalt ilmselt ka seetõttu, rabarber on üks esimestest värsketest aiasaadustest, mis alati omast käest võtta.