Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA NII TEE 3 levinud viga, mis rikuvad iga pastaroa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleb välja, et ka kõige lihtsama argitegevusega võivad kaasneda pöördumatud vead, mis rikuvad nii eine kui meeleolu.

Kallad keetmisvee minema

Arvatakse, et pasta või makaronide keetmisel on kõige olulisem keeduveele soola lisamine. Tegelikkuses ei oma see mitte mingisugust tähtsust, kuna valame soola hiljem nii või naa kraanikausist alla. Kui pasta on valmis, võid alles jätta tassitäie tärkliserikast keeduvett, millest võib olla abi kastmete valmistamisel.

Toiduõli lisamine veele

Tippkokad leiavad, et kvaliteetse toiduõli lisamine keeduvette on üks naeruväärsemaid asju, mida köögis teha võib. Makarone tuleks keetes aeg-ajalt segada, sedapidi ei kleepu pasta kokku. Õli ei mängi siinkohal küll mingit rolli.

Sooja vee kasutamine

Keedupotis peab alguses olema külm vesi, millel lastakse keema minna. Sellega hävivad kõik vees olevad bakterid. Jah, sa lugesid õigesti, ka kraani- ja joogivees leidub baktereid! 

Tagasi üles