Ansambel Laine laulja Merle Lilje avaldas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa», et armastab süüa ja valikutes ta pirtsakas pole. «Teate, mul polegi sellist toiduainet, mida ma ei taha süüa. Mind on korralikult lapsepõlves kasvatatud - kui toit pannakse ette, siis tuleb kõik ära süüa. Usun, et tänu sellele ma ei pirtsuta tänase päevani,» sõnas ta.
«Köögis toimetan nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vajalik. Väga suur köögi fanaatik pole. Kuid mul käivad hood peal! On perioode, mil suure hea meelega valmistan pikaajalisi toite. Kuid põhiliselt teen siiski kiireid lõuna- ja õhtusööke. Mis seal salata, need toimetamised on tegelikult igapäevased. Ehk siis, toitu teen peaasjalikult siis, kui midagi vaja on. Kui aga tore inspiratsioon peale tuleb....kokkan samuti midagi head,» täpsustas laulja rõõmsameelselt.
Isiklikke firmaroogasid on Liljel päris mitu. «Üks suurtest lemmikutest on aga praetud räimed marinaadis. Armastan seda toitu juba lapsepõlvest ja retsept on käinud meie peres põlvest põlve. Minu vanaema tegi, ema samuti ja nüüd siis valmistan mina oma köögis,» avaldas ta.
«See roog on minu tõeline hitt. Varasematel aegadel, kui mobiiltelefone veel polnud, käisid inimesed palju rohkem omavahel läbi. Koguaeg oli sünnipäevad ja niisama kohtumised. Kui mina koosviibimist korraldasin, siis kodus olid alati laual kartulisalat ning praetud räimed marinaadis. Sõbrannad alati õhkasid, et küll olid minu tehtud räimed head. Ja ma ma pole seda traditsiooni sugugi unustanud,» rääkis särasilmne lauljanna.