OLE VALVAS ⟩ Kurjategijad ihuvad hammast kütusele ja kaablitele

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal üritasid kurjategijad varastada nii kütust kui ka elektrikaablit ja olid oma tegevustes väga leidlikud. Omanikke päästis hullemast vaid valvesüsteem.

Jõhvis registreeris videovalve kaamera valvataval platsil analüütikahäire ja salvestusel oli näha kolme isikut kanistriga ekskavaatori peale ronimas. Häirele reageerinud G4Si patrullekipaažidel õnnestus kahtlusalused oma tulekuga ära ehmatada, mille peale sissetungijad põgenesid, jättes varguskatse pooleli. Turvatöötajad leidsid territooriumilt ühe 20-liitrise kanistri, milles oli ligi kolm liitrit diislit ja väljaspool territooriumit täiendavalt kaheksa kanistrit, millest kuus olid juba diiselkütust täis. Videosalvestust vaadates oli näha, et kanistrites olev kütus oli pärit ekskavaatorist. Esialgsel hinnangul piirdus kahju kütusepaagi luugi lõhkumisega.

Tallinnas registreeris videovalve analüütika korterelamu ehitusplatsil häire ja salvestusel oli näha, kuidas üks tumedas riietuses isik üritab territooriumilt välja tõmmata kollast värvi kaablikõri. Häirele reageerinud ekipaaž kahtlusalust isikut ei tabanud, küll aga selgus ümbruskonna vaatlusel, et varas oli kaablikõrist välja tõmmanud üle 30 meetri kaablit.

«Kõik ehitus- ja tootmisettevõtted peaksid täna kindlasti läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul ja tõi välja mõned suurte kahjudega juhtumid möödunud aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles