NÄDALA PEAKOKAD ⟩ Pilk Eesti esimeste Michelini-tähe meeste kööki: milleta nad kuidagi hakkama ei saa?

Britt Rosen
Copy
Vau-efekt esimesest momendist viimaste minutiteni, sõnastab restorani 180° peakokk Matthias Diether enda jaoks ideaalse restorani. FOTO: Madis Veltman
Vau-efekt esimesest momendist viimaste minutiteni, sõnastab restorani 180° peakokk Matthias Diether enda jaoks ideaalse restorani. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Eesti paistab maailma kulinaariakaardil välja rohkem kui kunagi varem. Gurmaanide piibel Michelini restoranijuht hindas NOA Chef`s Halli ja 180° by Matthias Dietheri ühe tärni vääriliseks.

Tooraine on taldrikul täht, ütleb 180° peakokk Matthias Diether.

Vähem on rohkem, iseloomustab NOA Chef's Halli peakokk Tõnis Siigur oma kokakäekirja.

Terav nuga on köögis kõige olulisem tööriist, lausuvad oma restorani äsja maailma kõige tähtsama Michelini restoranigiidi ühe tärni vääriliseks peakokanud Tõnis Siigur ja Matthias Diether kui ühest suust. Oluliste maitseainetega on peaaegu sama. Esimene peab kõige tähtsamaks soola ja pipart, teine lisab sinna veel kogu maailma vürtsid. Kumbki neist ei oska oma restoraniroogadest ühtki kuidagi erilisemana esile tõsta. Esiteks on need kõik väga erinevad, teiseks ei lähe mitmekäigulisse degustatsioonimenüüsse kunagi midagi, mis poleks viimse kui pisiasjani paika timmitud või köögimeeskonnale ei maitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles