NÄDALA RESTORAN Kuidas maitseb Michelini tärn? Postimees käis 180° söömas

Britt Rosen
Copy
Söögisaali pilgupüüdjaks on U-kujuline avatud köök, kuhu kõigist laudadest avaneb 180 kraadine vaade. Sealt ka restorani nimi.
Söögisaali pilgupüüdjaks on U-kujuline avatud köök, kuhu kõigist laudadest avaneb 180 kraadine vaade. Sealt ka restorani nimi. Foto: Madis Veltman

Restoran nagu teater. Söömine 180° on üle kolme tunnine elamusmaraton, mida võiks liialdamata võrrelda kaasahaarava teatrietenduse ning ühtaegu rikkaliku ja harmoonilise maitsete sümfooniaga. Ka publikus on pidulikkust nagu teatris. On näha, et restorani on tuldud ka mõnd olulist sündmust tähistama, mitte ainult maitseid otsima-nautima.

Võtke aega, varuge kolm kuni neli tundi, öeldakse viisakalt, kui äsja Michelini tähtede restoraniklubisse astunud Matthias Dietheri autoriköögiga restorani 180° kaks kohta broneerin.

Elevil ja õhevil – õhtusöök tärnirestoranis on meile ikkagi sündmus, mitte igapäevane asi –, astume fotograafiga Noblessneri sadamakvartali tuulisest õhust täiesti teistsugusesse maailma. Massiivse, nüüd juba Michelini punase tärnisildiga märgistatud klaasukse taga valitseb sulnis rahu ja vuliseb tasane taustamuusika. Kõrged laed ja merevaatega aknad, hall kivi ja beež tekstiil, aktsendiks efektsed lambid – ühtaegu modernne ja õdus sisemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles