Herilane ründab ja sääsk piniseb? Nende nippidega hoiad putukad grillist eemal

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Veebiväljaanne Gardening Express kirjutab, et putukatega grilli ümber maadlemine on tõeline piin, kuid õnneks leidub paar head ja odavat nippi, kuidas tüütud loomad eemale peletada.

Üks hea nipp, kuidas näiteks kärbseid ära ajada, on panna veeklaasi sisse mõned sendid. Sendilt peegelduv valgus paneb vee helkima, mis ajab kärbsed segadusse. Pane selliseid veeklaase enda ümber kohe tubli mitu tükki, õpetatakse.

Veel üks hea nipp olla peletada putukad eemale toiduga. Täpsemalt sellise toiduga, mis neile ei meeldi. Paljud kitiinkestalised ei talu silmaotsaski sidrunit, küüslauku ja teisi intensiivse maitsega saadusi. Aseta grilli ümber sidruniviile ja puruks litsutud küüslauguküüsi ning putukaid tiirleb su ümber vähem.

Herilaste eemale peletamiseks riputage puuokste külge mõned paberkotid. Herilased peavad seda võõraks pesaks ja jätavad konflikti vältimiseks aeda tulemata.

Lisaks on osadel taimedel putukaid tõrjuvad omadused. Aiataimed nagu lavendel ja krüsanteem peletavad putukaid, samuti salvei ja rosmariin. Kasvata neid oma õueköögi lähedal või pane mõni neist vaasi ja aseta see vaas aiakööki, et putukad eemal hoida.

Sääskede peletamiseks kasutage suitsu. Neile tiivulistele kääbusvampiiridele ei meeldi suits kohe üldse. Viska grilli enda all või selle kõrval asuva lõkke all midagi, mis vähe rohkem suitsu tekitaks ning sääsed hoiavad eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles