Suvi toob kaasa maasikauputuse. Neid punaseid maiuseid tuleb kahe suu poolega süüa, moosiks teha ja koogi sisse küpsetada, sest maasikahooaeg on lühike. Siin on üks imelihtne retsept, kuidas maasikad koogiks teha.
Krõbe kolmapäev: maailma lihtsaim maasikakook valmib kiiresti ja on pere lemmik!
Vaja läheb:
- 180 grammi jahu
- 1,5 teelusikatäit küpsetuspulbrit
- pool teelusikatäit soola
- 6 supilusikatäit võid
- 200 grammi suhkrut
- üks suur muna
- teelusikatäis vanillisuhkrut
- 250 ml piima
- 300 grammi värskeid maasikaid
Tee nii:
Sega suures kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool ning pane kõrvale. Haara teine kauss ja pane sinna toasoe või ja suhkur ning sega, kuni või ja suhkru segu on muutunud kohevaks. Seejärel sega sisse muna ja vanillisuhkur. Järgmisena lisa segule väikeste osadena kuivained, et ei tekiks tükid.
Kui kõik koostisosad ilusti omavahel kokku segatud, on aeg see koogivormi panna. Määri koogivormi seinad võiga ning kalla tainas selle sisse. Lõika maasikad pikkupidi pooleks ja aseta need taigna peale nii, et maasikad selle täielikult katavad. Viimasena puista peale natukene suhkrut.
Kook läheb 180-kraadisesse ahju kümneks minutiks, seejärel alanda temperatuur 160 kraadi peale. Küpseta kooki kuni maasikate vahelt üles kerkiv tainas on muutunud kuldseks ning taignasse pistetud tikk tuleb puhtana välja – aega võtab see ligikaudu tund.
Enne serveerimist lase koogil jahtuda. Serveeri koos jäätise ja värskete maasikatega.