NIPINURK Keemiat polegi vaja! Kodudes leiduv vahend ennetab ummistust ja kehva lõhna

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud inimesed ei soovi oma kodus tugevatoimelisi kemikaale kasutada. Hädaolukorras, kus poodi tormamiseks pole ei aega ega vahendeid, ulatavad abikäe mitmed juba kodus leiduvad vahendid, söögisool ühena neist.

Söögisool neutraliseerib torustikus olevad lõhnad ning lahustab torude seintele kogunenud rasva ja setted. Selleks, et torustik haisema ei hakkaks, soovitavad asjatundjad soola ja kuuma vee segu iganädalaselt köögivalamust alla lasta. 

Äravoolutoru ummistuse likvideerimiseks soovitab väljaanne Realtor kallata sellesse kolm supilusikatäit soola ja natukene vett, et sool torru jõuaks. Paari tunni möödudes tuleb torust tulikuuma vett alla lasta ja ummistus ongi kadunud. Mustusest ja toidujäätmetest tingitud kehv lõhn peaks samuti mõne aja pärast haihtuma. 

Sool aitab lisaks ennetada mustuse ja rasva kinnitumist torude seintele. Suure küpsetamise ja vaaritamise järel elukambritesse levinud toidulõhna saab samuti soolaga leevendada. Selleks tuleb kuumale pliidirauale veidi soola puistata ja seejärel tuba tuulutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles