Teadmata põhjusel tööle hakanud puutetundlik pliit külvas pealinna korteris paksu pahandust

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Võiks arvata, et hoonete tulekahjujuhtumite arv on kõrge kütteperioodil, kuid tegelikult on tulekahjusid stabiilselt kogu aasta vältel, näitab Päästeameti statistika. Paraku püsib kõrge ka tulekahjudes hukkunute arv, mis mais oli selle aasta rekordiline, kui hukkus 6 inimest.

Ohtlikke tulekahjude jätkuvat kõrget arvu kinnitab ka turvafirma G4Si statistika. Kuigi mais oli näha suitsu- ja vingugaasihäirete langust, siis patrullekipaaži väljasõitu nõudvaid ehk eluohtlikke sündmuste hulk oli sarnane eelnevatele kuudele.

«Peamised tulekahjude põhjused on elektriseadmete rikked ja hooldamata küttekolded. Seetõttu soovitame vanad seadmed välja vahetada või lasta spetsialistil üle kontrollida. Ühtlasi tuletame meelde, et kütteperiood on lõppemas ja seega on kõige parem aeg kutsuda korstnapühkija, kes puhastaks ning vaataks üle kodu küttekolded ja korstnad. Kortermajade ja ridaelamute küttesüsteeme peab kord aastas puhastama kutseline korstnapühkija,» selgitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Möödunud nädalal oli mitu juhtumit, kui taas unustati süttivad asjad pliidile või pandi pliit kogemata käima.

Tallinnas registreeris Nublu andur ühes korteris tulehäire, mille peale G4Si juhtimiskeskusest võeti ühendust omanikuga, kes selgitas, et puutetundlik elektripliit oli teadmata põhjusel tööle hakanud ja pliidil olnud plastikust kann hakkas sulama ning ajas eluruumid tossu täis. Inimesed vahejuhtumis viga ei saanud ja kodus viibinud pererahvas likvideeris ohu iseseisvalt.

Sarnane juhtum oli ka Haapsalus, kui andur registreeris tulehäire, millest informeeriti omanikku, kes soovis G4S reageerimist, sest ta ei saanud kodus viibiva elukaaslase ja lastega ühendust. Kohale saadetud patrullekipaaž sai pererahvaga kontakti ja selgus, et lapsed olid vanemate teadmata elektripliidi sisse lülitanud ning pliidil olnud plastikust ämber hakkas sulama.

«Siinkohal on paslik meelde tuletada, et ärge hoidke pliidil või selle vahetus läheduses kergesti süttivaid esemeid. Toitu valmistades ärge jätke pliiti kauaks järelevalveta ja hoidke pliidi lapselukk alati aktiveeritud,» ütles Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles