Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Oomega neljapäev: prügikala tilaapiast saab üllatavalt hõrgu pearoa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kala ei ole just kõige odavam toit, mida vintsutada. Õnneks leidub enamikes toidupoodides külmutatud nii-öelda «odavkalu», mis toidueelarvet lõhki ei aja. Üheks selliseks on tilaapia, mille lumivalgeid fileesid müüakse suures plastikkotis. Kindlasti oled seda näinud, kuid mis selle selliga peale hakata? Siin on üks imelihtne tilaapia retsept, mis viib keele alla.

Vaja läheb:

  • Neli külmutatud tilaapia fileed
  • Kolm supilusikatäit võid
  • Kolm supilusikatäit sidrunimahla
  • Poolteist teelusikatäit küüslaugupulbrit
  • Näpuotsatäis soola
  • Kaks supilusikatäit kappareid (kui need ei maitse, võid julgelt välja jätta)
  • Pool teelusikatäit kuivatatud punet (tuntud ka kui oregano)
  • Näpuotsatäis jahvatatud paprikat

Tee nii:

Esimesena tuleb kala sulatada ning seejärel rätiga võimalikult kuivaks tupsutada. Seejärel pane fileed ahjuplaadile, mis on küpsetuspaberiga kaetud. Väikeses kausis sega kokku sulatatud või, sidrunimahl, küüslaugupulber ja sool ning kalla segu fileedele ühtlaselt. Puista kala peale kapparid, pune ja paprika ning pane ahjuplaat 220-kraadisesse ahju kümneks kuni viieteistkümneks minutiks. 

Nii lihtsalt saabki tilaapia ahjus valmis. Pude kala tõsta ettevaatlikult taldrikule ja serveeri värske salatiga. See imelihtne ja soodne retsept saab kindlasti sinu pere üheks lemmikuks – on mida neljapäeval oodata!

Tagasi üles