NIPINURK ⟩ 5 olulist nõksu madratsi kasutusea pikendamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Madratsi hooldusest ja puhtusest sõltub suuresti selle kasutusiga. Selleks, et küljealune sind aastaid ustavalt teeniks, võiksid panna kõrva taha alljärgnevad juhtnöörid, mille abil madrats aastaid värskena hoida. 

Tolmueemaldus

Tolmulestad elavad oma elu ning kogunevad madratsisse ka kõige eeskujulikuma koduperenaise majapidamises. Selleks et tagada madratsi võimalikult pikk eluiga, võiksid madratsilt iga paari nädala tagant tolmu võtta.

Ära unusta madratsikatet

Madratsikate mängib olulist rolli madratsi värskuse ja puhtuse säilitamisel. Lisaks sellele on madratsikatte pesu ning hooldus oluliselt aja- ja ressursisäästlikum kui madratsi enda pesu. 

Las madrats hingab

Madratsil tuleb voodipesu vahetamise eel ja järel lasta hingata, selle võib rahumeeli tundideks katteta jätta. Võimaluse ja viitsimise korral võid selle iga paari kuu tagant ka välja päikese kätte viia, soovitab kodu- ja sisustusportaal Apartment Therapy. 

Muuda asetust

Selleks, et madrats ühest küljest ülemäära palju kuluma ei hakkaks, soovitavad asjatundjad iga paari kuu tagant madratsi asetust muuta. Selleks tuleb madratsi asetust muuta nii, et selle jaluts ja peats läheksid omavahel vahetusse. 

Hooldusmärgid

Madratsilt ei tohiks eemaldada ühtegi toote- või hooldussilti, kuna neil olevast informatsioonist sõltub madratsi edasine käekäik. Lisaks on madratsil olev silt paljude tootjate garantii märgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles