Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Uus köögilemmik: kuumaõhufritüür

Copy
Kuumaõhufritüüris võib küpsetada liha, kala ja köögivilju, rasvavabalt pealegi.
Kuumaõhufritüüris võib küpsetada liha, kala ja köögivilju, rasvavabalt pealegi. Foto: Shutterstock

Paljude hobikokkade uus köögilemmik kuumaõhufritüür sobib ideaalselt tillukese köögiga suvilasse.

Pöörleva kuuma õhuga miniahjus küpsetatud toit jääb pealt krõbe ja seest mahlane.

Nimi on petlik: moodsas masinas võib küpsetada rasvavabalt tervisesõbralikumat toitu.

Kui nõukogude ajal oli elektriline imepott Tšudo, mille venekeelne nimi tähendab imet ja kus küpsetati peaaegu kõike lihast koogini, siis nüüd kiidavad hobikokad kuumaõhufritüüri. Nad on sellele kuumaõhupotile pannud isegi hellitusnime – Kufi, mis tuletatud juba paar aastat kokandushuvilisi hullutanud väikese tegusa köögimasina keerulisest nimetusest.

Hobikokk ja toiduhuviline Kätrin Maidla kirjeldab kuumaõhufritüüri kui miniahju, mis küpsetab toidu kuuma pöörleva õhuga kiiresti pealt mõnusalt krõbedaks ja seest mahlaseks, olgu see liha, kala või köögivili. Tema pere ostis selle alguses tillukese köögiga suvilasse, kuid varsti sai sellest röstri ja kohvimasina kõrval üks nende olulisemaid igapäevaseid köögikaaslasi ka linnakodus.

Tagasi üles