Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lõbus laupäev: neljast koostisoast koosnev rull on esimene, mis peolaualt kaob!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Looks peolaud on ikka üks uhke asi! See imelihtne retsept on asendamatu osa igast taolisest lauast, kuna valmib paari minutiga ja toidab hästi.

Vaja läheb:

  • Üks suur lavaši leht (see, mida müüakse toidupoes saiariiulis)
  • Üks 200-grammine toorjuustu pakk, mil mingi huvitav maitse (näiteks murulaugu)
  • 200-250 grammi lumekrabi pulki 
  • 100 grammi beebispinatit (ehk üks spinatikarp, mida köögiviljade külmletis müüakse)

Tee nii:

Laota lavašš lauale lahti ning määri see ühtlaselt toorjuustuga. Haki lumekrabi pulgad ühtlaseks massiks ning puista see toorjuustuga määritud lavaši lehele ühtlaselt laiali. Pese puhtaks spinat ning kuivata see rätikuga tupsutades ning laota ka see lavašile laiali. Haara kinni lavaši laiemast äärest ja keera see rulli – mitte liiga tihedalt ega mitte liiga lõdvalt. Sellest saab üks tore rull, mis tuleb mässida kile sisse (kusjuures selleks saab kasutada seda sama kile, mille lavašš ise tuli) ning panna vähemalt tunniks külmkappi, et kõik koostisosad omavahel sõbraks saaks. Serveerimiseks tuleb rull viiludeks lõigata ja külili taldrikule panna. See imelihtne retsept on nii maitsev ja ilus, et kaob esimesena laualt!

Tagasi üles