Rahulik pühapäev: maailma parim lasanje ei lähe ahjust otse lauale, vaid sügavkülmikusse

Kodu.postimees.ee
Copy
Lasanje. Pilt on illustreeriv.
Lasanje. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kiire ja lihtne lasanje on paljude lemmik ning aitab ajaga hädas olijatel tagasi ree peale saada.

Vaja lähed:

  • 400 grammi veisehakkliha
  • Üks liiter tomatipüreed
  • Üks pakk lasanje nuudleid
  • 400 grammi mozzarella juustu
  • 200 grammi maitsestamata kohupiima
  • Maitseained

Tee nii:

Prae hakkliha suurel laial pannil, kuni roosa värv on kadunud ning kühvelda lusikaga hakklihast välja rasv ja muud vedelikud. Lisa tomatipüree ja maitseained – sool, pipar, pune, tüümian ja tšilli võiksid kindlasti tee kastmesse leida, kuid muidugi võib maitseaineid oma äranägemise järgi valida. Lase kastmel madalal tulel 15 minutit podiseda, et maitsed seguneksid. 

Järgmisena otsi välja ahjuvorm ning kanna selle põhja õhuke kiht hakklihakastet, mille peale pane omakorda üks kiht lasanje nuudleid. Nuudlite peale pane osa mozzarellast ja kohupiimast ning kata järgmise nuudlikihiga. Korda protsessi, kuni koostisosad otsas. Kõige ülemine kiht peab olema kaetud mozzarella ja kohupiimaga. Arvesta, et kihte olgu parem vähem kui rohkem, seega ole juustu ja kastmega lahke.

Valmis laotud lasanje tuleb katta hõbepaberiga ning 45 minutiks 190-kraadisesse ahju panna. Kui 45 minutit läbi, eemalda hõbepaber ning küpseta lasanjet veel 10 minutit. Enne serveerimist lase hõrgutisel vähemalt kümme minutit jahtuda. Viib keele alla!

Sellega lasanje võlud ei lõppe. Itaalia rooga võib ka sügavkülmutada! Kui juba lasanje tegemiseks läks, siis korruta kõik koostisosad kahe või kolmega ning tee ühe raksuga hoopis kaks-kolm lasanjet valmis. Ühe sööd ära kohe ning teised lükkad sügavkülmikusse. Kiire ja maitsev õhtusöök on nii alati varuks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles