ÄRA UNUSTA Neid kolme ei tohi teiste riietega pesumasinasse toppida!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pesu pestes, ei tohi asju suvaliselt masinasse toppida.

Alusta pesu sorteerimisest

Pesuvahenditootja The Laundressi kaasasutaja Gwen Whiting, soovitab esimesena sorteerida määrdunud pesu rühmadesse. Ta õpetab, et neid peaks olema kolm: igapäevane pesu (puuvillased ja vastupidavad sünteetilised materjalid), värvilised esemed (need, mida tuleb pesta võrdlemisi jahedas vees) ja valge pesu (need, mis tahavad kuuma vett). Lisaks tuletab Whiting meelde, et kui tootele on kirjutatud, et seda tuleb pesta käsitsi, siis tuleb seda ka käsitsi pesta.

3 asja, mida koos pesta ei tohi

Nüüd, kui pesu on sorteeritud, tuleb seda pesema hakata. Rusikareegel on pesta eraldi teksariideid, tugevalt määrdunud riideid ja neid, mis endast ebemeid maha jätavad. 

Kui teil on vähe aega või ei ole piisavalt suuri pesukoguseid, mis vääriksid eraldi pesemist, võib minna riski peale ja ainult üks neist teistest eraldada. «Tavaliselt on kõige mõistlikum pesta vähemalt teksapüksid kõigist teistest asjadest eraldi, eriti kui need teised on tehtud õrnast kangast,» selgitab Procter & Gamblei kangahoolduse vanemteadur Jennifer Ahoni. Ta hoiatab, et teksapükste lukud, needid ja teravad ääred võivad hapra kangaga riide katki teha. 

Neil, kel rohkem aega, viitsimist ja pesu, soovitab Ahoni siiski eelnimetatud riideid teistest eraldi käsitleda. Näiteks räägib ta, et ebemeid tekitavaid riideid, tuleb pesta eraldi sünteetilistest materjalidest valmistatud riietest, kuna neil on komme ebemeid enda külge kleepida. 

Viimasena õpetab teadur, et tugevalt määrdunud asju tuleb teistest eraldi pesta, kuna mustus kandub teistele riietele ning võib sinna igaveseks jääda. 

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 13.06.2022 ilmunud artikli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles