K, 29.03.2023

PROOVI KA ⟩ See kaval võte aitab banaanide küpsemisprotsessi pidurdada

Kodu.postimees.ee
See kaval võte aitab banaanide küpsemisprotsessi pidurdada
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Nii uskumatu kui see ka poleks, aga banaanide küpsemisprotsessi on võimalik pidurdada!

Banaan on keskmisest kiiremini riknev puuvili, mille tuleb pärast ostmist kiirelt ära tarbida. Banaanide küpsemisele kätt ette panna ei saa, küll aga saab seda ühe väikese kavalusega mõnevõrra pidurdada. Selleks tuleb kobaras olevad banaanid üksteisest eraldada ning iga banaani otsa ümber toidukile mässida, kirjutab express.co.uk.

Toidukile hoiab kinni etüleengaasi, mida banaan toodab küpsemise käigus. Ilma toidukileta levib etüleengaas banaani teistesse osadesse ja nii küpseb vili oluliselt kiiremini, kirjutab väljaanne Mashed. 

Märksõnad
Tagasi üles