N, 30.06.2022

KAHVLIGA ⟩ Tee märkmeid! Eesti toidublogija õpetab, kuidas küpsetada iga kord täiuslik pardifilee

Kodu.postimees.ee
Tee märkmeid! Eesti toidublogija õpetab, kuidas küpsetada iga kord täiuslik pardifilee
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Ühest pardifileest jätkub Kadri sõnul koos lisanditega peatoiduks kahele ja salatil kasutades isegi kolmele inimesele.
Ühest pardifileest jätkub Kadri sõnul koos lisanditega peatoiduks kahele ja salatil kasutades isegi kolmele inimesele. Foto: Janar Sääsk/ kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig õpetab kuidas küpsetada pardifileed nii, et seda on võimatu tuksi keerata. 

Krõbeda nahaga pardifilee 

  • 1 suur pardifilee
  • Soola
  • Pipart
  • Tüümiani
  1. Võta pardifilee juba tund aega enne söögi tegemist külmkapist välja, et see toatemperatuurile soojeneda jõuaks.
  2. Tee pardi nahka hästi terava noaga üksteisest umbes 1 cm kaugusele risti-rästi lõiked, aga kindlasti ole ettevaatlik, et lõikaksid vaid nahka, mitte liha.
  3. Maitsesta pipra ja soolaga.
  4. Aseta pardifilee nahaga pool allpool külmale pannile ning kuumuta madalal kuumusel umbes 5 minutit. Minu pliidil on kolm kuumust, kasutasin number ühte (eesmärgiks on sulatada välja naha all asuv rasv).
  5. Viska pannile rasva sisse ka paar oksakest tüümiani.
  6. Seejärel keera kuumus keskmiseks ning prae veel umbes 5 minutit (eesmärgiks on nahk krõbedamaks muuta).
  7. Nüüd keera kuumus kõrgeks ning keera filee pannil ümber ja prae seda umbes 4 minutit + mõlemal küljel veel 30 sekundit.
  8. Seejärel keera filee taas nahaga panni poole ning prae veel kaks minutit (eesmärk on nahk eriti krõbedaks muuta).
  9. Tõsta part pannilt restile või lõikelauale, kata fooliumiga ning lase vähemalt 10 minutit puhata (see on vajalik selleks, et mahlad liha sees ühtlaselt jaotuksid).
  10. Viiluta part ning maitsesta lõikepinnad soolaga. Kui lihast puhkamise ajal mahlu välja tilkus, siis lisa need kastmele. Kui sa kastet teha ei soovi, siis kalla mahlad lihtsalt lahti lõigatud fileele.

Märkused

* Küpsetusaeg sõltub loomulikult sellest, kui suur on pardifilee. Mul oli sel korral täielik hiigelfilee, mis kaalus 280 grammi, seega - kui sinu oma väiksem on, siis tõenäoliselt peab ka küpsetusaega vähendama.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Märksõnad
Tagasi üles