Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Rasvasisaldusel on oma hind! Väga hea põhjus, miks võid toasooja eest kaitsta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pikalt levinud arusaam, et või säilib igavesti, ei ole tänasel päeval enam kuigi pädev. Mida teha, et selle säilivusperioodi pikendada?

Või, olgugi, et see on tehtud piimast, säilib piimajoogist märkimisväärselt paremini. See on tingitud või väiksemast veesisaldusest, mis omakorda takistab bakterite elutegevust. Soolaga maitsestatud võis on bakterite hulk väiksem, kuna sool vähendab veesisaldust veelgi. 

Ka võis sisalduv rasv aitab luua kaitsebarjääri bakterite ees. Ent paraku on kõrgel rasvasisaldusel ka oma hind. Toiduaine kõrge rasvasisaldus vähendab nimelt selle säilivusaega.

Tagasi üles