Raadio Elmar hommikuprogrammis oli juttu suveköögi parimatest paladest ning ansambli Naised Köögis liige Kairi Leivo jagas ühte ütlemata universaalset retsepti. Muusik rääkis, et armastab toitu valmistada ja avaldab regulaarselt oma parimaid õnnestumisi ka isiklikul sotsiaalmeedia kontol.
«Kui köögis toimetades midagi eriliselt hästi õnnestub, siis muidugi on hea meel jagada seda ka teistega. Kui päris aus olla, siis ka mind inspireerivad teiste sotsiaalmeedia postitused. Kui näen midagi tõeliselt head, siis tekib kohe tunne, et prooviks ka ise järgi teha. Ehk siis... äkki täna ei teeks seda halli tavalist hakklihakastet, paneks sinna sisse hoopis midagi punast või rohelist,» rääkis Leivo.
Muusik andis nõu, et praegusel ajal, mil kõik oma aias tärkab, tasub seda head kraami ka toiduvalmistamisel ära kasutada. «Kasvõi see, et kasutage näiteks lilli söögitegemise juures! Paljud ei tea, et mitmeid lilli saab panna isegi salatite sisse. See teeb toidu ka vapustavalt kauniks,» mainis ta.
«Hiljuti avaldati üks tore raamat, milles oli juttu söödavatest taimedest. Marineerida annaks näiteks magnoolia õisikuid. Mina aga eelistan panna taimi just salatite sisse,» märkis ta.
Leivo jagas ka universaalset retsepti, mis sobib suurepäraselt alanud grillihooaega. «Hetkel on ju ideaalne aeg – liha saab kärsatada pottides, pannidel ja lõkke peal! Mul on üks lemmik marinaadiretsept, mis töötab sada protsenti,» sõnas ta.