Oomega neljapäev: võõrliigid võivad paksu pahandust teha, kuid sellest kalast saab vähemalt maitsva roa

Kodu.postimees.ee
Copy
Karpkala.
Karpkala. Foto: Shutterstock

Karpkala toodi Eestisse 1893. aastal. Tegemist on väga maitsva söögikalaga! See karpkala retsept viib kindlasti keele alla.

Vaja läheb:

  • Kaks karbifileed
  • Üks suur sibul
  • Kaks sellerivart
  • 200 grammi porgandit
  • 100 grammi kaalikat
  • Kämblatäis värsket peterselli ja tilli
  • Kolm supilusikatäit tomatipastat
  • 100 ml tomatipüreed
  • Üks sidrun
  • Supilusikatäis jahu
  • Maitseained: paprika, vürts, loorberilehed
  • Oliiviõli

Tee nii: 

Kuumuta pannil oliiviõli keskmisel kuumusel ning lisa pisikesteks tükkideks hakitud sibul ja prae seda viis minutit. Lisa samuti pisikeseks hakitud seller, porgand, kaalikas, petersell ja natukene soola ja pipart ning jätka praadimist veel 15 minutit, kuni kõik juurikad pehmed. 

Lisa tomatipasta ja -püree, pool teelusikatäit vürtsköömneid ja paprikat, kaks loorberi lehte ja törts vett ning lase sel 20 minutit, madalal tulel, rahus podiseda.

Maitsesta karbi fileed soola ja pipraga ning keeruta neid jahu sees. Võta teine pann ja kalla sinna natukene oliiviõli ning aseta sinna fileed (nahaga pool vastu panni). Prae karpi keskmisel tulel 4-5 minutit, kuni nahk on muutunud kuldseks. Keera kala teistpidi ning prae veel kaks minutit. Viimasena pigista fileedele poole sidruni mahl.

Enne serveerimist, sega köögiviljade sisse hakitud till ja ülejäänud sidrunimahl. Otsi välja suur taldrik ning kalla sinna köögiviljad ja aseta fileed nende peale. Voila!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles