KOHALIKUD PAHASED Kuhu kadus lastele mõeldud rulapark Pelgulinnas?

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Foto: Sander Ilvest/ Postimees Grupp

Lapsi lõbustanud Kolde Puiestee rulapark kadus üleöö jälgi jätmata.

Pelgulinnas Kolde Puiesteel lapsi lõbustanud rulapark kadus üle öö. Informatsiooni sellest, et miks plats tühjaks tehti või kas sinna midagi asemele tuleb, ei olnud. Platsile kerkis paar päeva hiljem suur sinine kast Põhja-Tallinna üldplaneeringut tutvustava informatsiooniga. Midagi aga uuest rulapargist või sellest, mis sinna asemele tuleb, kirjas seal ei olnud.

Pelgulinna grupis on vallandunud arutelu mitmete postituste all, et miks ikkagi lastele mõeldud meelelahutus järsku ära kadus ja mis sinna asemele tuleb. Kohalikud on pahased ja täielikus teadmatuses. Suuremad aktivistid on saatnud kirju ja küsimusi, aga on konkreetse vastuseta jäänud. Lisaks on kohalike jaoks pahameelt valmistav see, et Põhja-Tallinna plaane tutvustav kast, mis tuli rulapargi asemele, lubab tekitada rohkem tasuta liikumisvõimalusi.

Lisatud Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi kommentaar:

«Aastaid tagasi paigutas Eesti Rulaliit Kolde puiesteele esialgsel kokkuleppel aastaks rulasõiduks vajalikud rajatised. Need jäid kokkuleppel kauemaks kui esialgu plaaniti ja demonteeriti kui linnaosas valmisid uued ja kaasaegsed väljakud.

Foto:  Taavi Sepp/ Postimees Grupp

Kuna nii rula kui ka tõukeratta kasutus ja huvi nende vastu on aastatega kasvanud, ehitas Tallinna linn Põhja-Tallinnasse kolm suurt ja kõigile normidele vastavat rula ja tõukeratta spordiväljakut. Need asuvad Pelgulinnas (Kari 13 hoovis), Koplis kasepargis ja kolmas väljak paikneb Põhja-Tallinna noortekeskuse hoovis. Kolde puiestee plats tühjaks ei jää, tulevikus on plats kavas sisustada ning selleks kogume ka kohalike elanike ettepanekuid. Oleme pargi tuleviku võimalikke lahendusi arutanud ka Pelgulinna Seltsiga. Eesmärk on leida Kolde puiestee platsile veidi mitmekülgsem lahendus, mis sobiks teiste seas ka eri vanusega lastele, ka eakamatele ja lastega vanematele ajaveetmiseks.

Rula ja tõukerataste kasutus on populaarne, mistõttu alustasime ka Kari 13 kogukonnamaja õuel tasuta tõukeratta treeningud. Põhja-Tallinna tasuta tõukerattatreeningutel õpetavad professionaalid noortele, kuidas turvaliselt sõita ja teha trikke tõukerattaga. Korraldame seda koostöös Keerdtrepp MTÜ-ga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles