Järvamaa kuulutati aasta toidupiirkonnaks.
Kesk-Eesti köögi staarid on piim ja piimasaadused, oder ja kartul.
Kohalikke maitsevärve esindavad nii Tammsaare muuseumi piknikukorv Vargamäel kui ka nostalgiline kohvik-resto Ajatu Türil.
Järvamaa kuulutati aasta toidupiirkonnaks.
Kesk-Eesti köögi staarid on piim ja piimasaadused, oder ja kartul.
Kohalikke maitsevärve esindavad nii Tammsaare muuseumi piknikukorv Vargamäel kui ka nostalgiline kohvik-resto Ajatu Türil.
Järvamaa maitseb piima ja pudru järgi, ütleb sealse Emmeliine Toidutoa perenaine ja kokk Kadi Truus, kui paluda tal kohalikku maitsepaletti kokkuvõtvalt kirjeldada. «Piimajõed ja pudrumäed» sai ka ametlikuks lööklauseks, mis iseloomustab tänavuseks toidupiirkonnaks kuulutatud ja maaeluministeeriumilt selle märgiks rändava hiigelkahvli saanud maakonda. Selle piirid jooksevad Vargamäelt Põltsamaani ja Tapalt Vändrani, lisaks on seal Paide ja Türi, Imavere ja Järva-Jaani.