DISAINER See levinud sisustusviga muudab kodud vaimuvaeseks ja igavaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

USA disaineri ja köögikujunduse spetsialisti Nate Berkuse sõnul võiksid koduomanikud trendidest mööda vaadata ja luua kodu, mis räägib selle elanike, mitte viimase aja trendide lugu.

«Üks levinumaid vigu on osta mööblikomplekte, mis näevad kõik ühesugused välja,» ütleb Nate Berkus. «Palju huvitavam on oma magamistuba tükkhaaval kokku panna, ilma et kõik mööblitükid ühte nägu oleksid,» toonitab ta. Sümmeetria on asjatundja sõnul ülehinnatud, kuna võib mõjuda puiselt ja ülepingutatult.

Berkus innustab koduomanikke mööblit ja sisustust omavahel kombineerima. See on küll mõnevõrra aeganõudvam, ent tagab tunduvalt stiilipuhtama ja ajatuma sisekujunduse kui näpuga viimase aja trende taga ajades, kirjutab kodu- ja sisustusportaal Apartment Therapy.

Spetsialisti sõnul võiksid koduomanikud kasu lõigata näiteks Facebooki Marketplace'is müüdavatest esemetest ning käia üleüldiselt avatuma pilguga ringi. Äkki leiad mõnelt vanakraamilaadalt midagi erilist? Või äkki jääb sulle näiteks reisides mõni erakordselt silmipimestav detail silma? Berkus rõhutab, et inimese magamistuba peab rääkima selle elanike, mitte nüüdisaja sisustusmoe lugu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles