Kiire esmaspäev: tagavararetsept, mis maitseb kõigile ja valmib kiiresti!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Esmaspäeva õhtul enda valmistatud sooja toidu lauale panemine, on paras katsumus. See retsept aitab hädast välja!

Pasta Bolognese.
Pasta Bolognese. Foto: Shutterstock

Vaja läheb: 

  • 400 grammi veisehakkliha
  • Üks keskmise suurusega sibul
  • Sama kogus porgandit
  • Kaks küüslauguküünt
  • Kaks purgitäit tükeldatud tomateid
  • Pasta
  • Maitseained: sool, pipar, suhkur, basiilik
  • Oliiviõli
  • Juust

Tee nii:

Kuumuta suures potis paar supilusikatäit oliiviõli ning lisa väikesteks tükkideks hakitud sibul, küüslauk, porgand ning viimasena hakkliha. Prae keskmisel kuumusel, kuni liha küps ja köögiviljad pehmed. 

Kalla potti tükeldatud tomatid, teelusikatäis suhkrut ning maitse järgi soola, pipart ja kuivatatud (või värsket) basiilikut. Kata kaanega, keera temperatuur madalamaks ning jäta maitsev kaste 15 minutiks podisema. 

Selle aja jooksul saad valmis keeta pasta, kuid jäta pool tassitäis keeduvett alles. Lisa see lihakastmele ja sega korralikult. Kaste ongi valmis! Pane pasta taldrikule, kata see maitsva kastmega ning riivi peale juust. Kiire ja maitsev õhtusöök on valmis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles