LÕBUS TEST ⟩ Kas vegan šašlõkk pettis lihasööjad ära? (2)

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy

Grilliliit teeb pildi selgeks! 20.06 toimus koostöös grilliliiduga esimene vegan šašlõkkide hindamine. Žüriisse kuulusid Sirje Potisepp, Markus Habakukk, Karit Kirss, Kairi Rondo, Auris Rätsep ja Tõnu Heidov.

Taimetoitlus ja veganlus on toitumises tõusvad trendid. Vegan alternatiive leidub pea kõikidele toodetele. Seega ei ole imekspandav, et enam ei ole taimsed võimalused suviseks grillimiseks ainult köögiviljad ja seened. Vaid turule on tulnud nüüdseks ka mitmeid vegan šašlõkke.

Lisaks sellele, et uusi asju on põnev proovida, on taimne šašlõkk hea alternatiiv ka selleks, kui ei soovi suveüritustel liiga rasket toitu süüa. Grilliliit võttiski selle ette ja korraldas ametliku vegan šašlõki degustreerimise.

Grilliliidu jaoks oli see esimene Vegan šašlõkkide hindamine. Et kõik toimuks objektiivselt, oli kutsutud kohale kuus kohtunikku erinevatest eluvaldkondadest:
Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, saatejuht Kairi Rondo, näitleja Markus Habakukk, Grilliliidu asutaja Auris Rätsep ja motosportlane Karit Kirss, ettevõtja ja jahimees Tõnu Heidov.

Vegan šašlõkke valmistas professionaalne grillmeister Tarmo Annus. Hindamine toimus Grilliliidu nõuetele kohaselt. Osalejad ei teadnud, mis tootja šašlõkk nende ette tuuakse, ning nad pidid hindama toote välimust ja maitset.

Hindamisele tuli viis erinevat šašlõkki kolmelt Eesti tootjalt.

1. Vegan V BBQ marinaadis šašlõkk

Foto: Triin Brigitta Heidov

2. Vegan Gourmet, veidi vürtsikas BBQ marinaadis šašlõkk

Foto: Triin Brigitta Heidov

3. Vegan Gourmet, klassikalises marinaadis šašlõkk

Foto: Triin Brigitta Heidov

4. Marta Pagar, sinepi marinaadis šašlõkk

Foto: Triin Brigitta Heidov

5. Marta Pagar BBQ marinaadis

Foto: Triin Brigitta Heidov

Võistlus oli väga tasavägine ja maitsed erinevad. Mis ühele oli lemmik sai teisel kõige vähem punkte ja vastupidi. Kuna hindamisel olid erinevate marinaadidega šašlõkid, siis olenes palju sellest, kellele meeldib klassikaline või kellele BBQ või sinepine. Kohtunikelt kõige rohkem punkte sai aga Vegan Gourmet klassikaline šašlõkk. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles