Jaanidel võib grillile peale sealiha visata kala! Siin on üks lihtne grill-lõhe retsept, mis viib keele alla.
Oomega neljapäev: viska sealiha asemel grillile kala!
Vaja läheb:
- Lõhefilee koos nahaga
- Värske till
- Üks sidrun
- 30 grammi võid
- Kolm küüslauguküünt
- Sool ja pipar
Tee nii:
Lõika välja suur alumiiniumfooliumi leht, pintselda seda õliga ning aseta lehe keskele tükk küpsetuspaberit, mille peale paned hiljem kala. Enne kui asetad kala küpsetuspaberile, pane sinna paar sidruniviilu ja tillivart. Nüüd pane kala sidruniviilude ja tilli peale ning kanna fileele sulatatud või. Maitsesta kala soola ja pipraga ning aseta ka kala peale paar sidruniviilu ja tillivart.
Mässi foolium ümber kala, kuid mitte liiga tihedalt. Aseta kala grillile ning küpseta seda 14-18 minutit. Küpsetusaeg sõltub nii grilli kuumusest kui ka filee paksusest. Tark on lasta kalal grillil vähem kui rohkem olla. Kui avastad, et kala pole ikka päris valmis, saad fooliumi uuesti kinni mässida ja kala veel paariks minutiks grillile panna.
Taldrikuid ei ole vaja määrida – kala saab serveerida selle fooliumkestas, mille ääred viisakalt kukku näpistatud. Pigista kalale veel törts sidrunimahla ja naudi!