VIDEO Eestlaste mikromaja tegi ülipopulaarsel elustiilikanalil debüüdi

Madis Kartau
, reporter
Copy

YouTube'i platvormil tegutsev, 1,28 miljoni jälgijaga, elustiilikanal Tiny House Giant Journey, on üles laadinud episoodi, kus räägitakse eestlaste mikromajast ja saunast.

Juttu tehti Kristie Wolfe'iga, kelle tööks on ehitada erilisi suvilaid ja neid välja üürida. Naise kataloogist leiab näiteks kääbikuuru, kuuetonnise kartuli sisse ehitatud puhkemaja, metsatulekahju vaateplatvormist ümber ehitatud öömaja ja palju muud. Nüüd on tema kollektsioon täienenud suvilaga, mis pärit Eestist.

Oregoni osariigis asuva järve äärde ehitatud suvila kannab nime Cocoon cottage ehk kookonisuvila. Krundi, kuhu Eestist pärit maja püsti pandi, leidis Kristie tänu oma sõbrannale, kes otsis sama järve äärde krunti. Koos mindi sõbrannale sobivat otsima ning Kristie armus ümbritsevasse ära. Sõbrannale sai krunt leitud ning mõni aeg hiljem sai Kristie temalt kõne, et samas piirkonnas tuli müüki veel üks krunt ning ta ei jätnud seda juhust kasutamata. 

Kui varem on Kristie ehitanud suvilaid nullist või teinud ümber olemasoleva, siis antud projekt oli tema esimene kogemus valmismajaga. «Ma nägin üht valmismaja, mis oli väga armas. Neid ehitab ettevõte nimega Iglucraft ja nad tegutsevad Eestis,» rääkis Kristie Tiny House Giant Journey'le. Mõeldud-tehtud, tellis ta Eestist väikemaja mudel 4 ja üheruumilise iglusauna. 

«Naiivselt arvasin, et kui ostan valmismaja, siis läheb kõik libedalt – mul ei olnud õigus. Kõige suurem probleem oli transpordiga, kuna sadamad olid umbes. Seega oligi suurim probleem maja siia toomine. Kõik oleks pidanud aega võtma 30-45 päeva ja maksma kuus tuhat dollarit, aga läks hoopis üheksa kuud ja nelikümmend midagi tuhat dollarit,» rääkis Kristie ning lisas, et transport maksis ilmselt rohkem kui majad ise. 

Järveäärne suvila on ehitatud kahele tasandile. Ülemisel asub elumaja ning alumisel platvormil saun. Külalised pääsevad suvilasse paadiga, mille saab lähedal asuvast linnast rentida. «Nad teevad paariminutilise koolituse ja saadavad su järvele,» kirjeldab Kristie, kuidas paadi rentimine käib.

Kristie kiidab, et Iglucrafti majad tulid ühes tükis ning kõik juhtmed ja torud olid sisse veetud. Säästis see tal palju vaeva ja raha. Olemas olid isegi köögikapid, mille üle tal hea meel oli. Kahjuks nägi elumaja seest natukene liiga industriaalne välja, seega pidi ta käed külge panema ning majale seest looduslähedasema ilme andma. 

Ühe väga suure plussina toob Kristie välja vannitoa, mis mikromaja kohta üsna suur. Kirjeldab ta seda ruumi sõnaga kroonjuveel. Saabudes olla vannituba üsna askeetlik – peale WC-poti polnud seal midagi, kuid oma kuldsete kätega tegi Kristie tagasihoidlikust ruumist mõnusa spaa.

Nagu varem mainitud, tellis Kristie Eestist lisaks väikemajale ka sauna. Saun asub järve kohal kõrguval platvormil, ning ruumi on seal neljale inimesele. «Saun on imeline ja läheb väga kiiresti kuumaks,» kiidab Kristie. Platvormil asuvat lõkkekohta ümbritseva istumiskoha ehitas ta ise, kasutades selleks puidujääke. 

«Kõige rohkem armastan oma projektide juures, kui unikaalsed nad kõik on. Ükski pole teisega sarnane. Loodan, et inimesed näevad, et iga idee saab teostatud – ükskõik kui hullumeelne see ka ei oleks. Loodan seda julgust teistele edasi anda,» ütleb ta lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles