NÄDALA RETSEPTID Maasikas annab suvele maitse. Proovi ka maasika-ürdivõid!

Britt Rosen
Copy
Maasika-ürdivõi maitseb ahjusoojal karaskil võrratult. FOTO: Vahur Võsu
Maasika-ürdivõi maitseb ahjusoojal karaskil võrratult. FOTO: Vahur Võsu Foto: Vahur Võsu

Just oma peenra maasikatel on see õige suve maitse, ütleb hobikokk ja toiduentusiast Triinu Võsu.

Maasika-ürdivõi maitseb võrratult ahjusoojal odrakaraskil, aga ka värskel leival ja saial.

Maasika magushapukus sobib enamikku suvesalatitesse.

Kes ei armastaks maasikaid! Eriti siis, kui need on omakandi päikeses küpsenud. Eestimaistel, ekstra veel oma aia maasikatel on just see õige suve maitse, ütleb hobikokk Triinu Võsu, kes muu kõrval tähendab oma kodulehel mymum.ee üles ka maasikaretsepte.

Mõistagi sööb kogu pere esimese hooga maasikaid lihtsalt niisama ja palju. Enda peenrakastist võtab ta Sonatat ja Polkat, mõlemat on hea aiast otse suhu või toidu sisse pista. Et metsas maasikal pole ta ammu juhtunud käima, asendab koduaias metsmaasika õrnmõrkjat maitset sellega küllalt sarnane kuumaasikas.

Värskest maasikast tehakse tema kodus tihti toormoosi. Ikka kahvliga katki, suhkrut peale, siis moosi alla pannkooki või värsket pehmet saia. «Kõrvale klaas külma piima ja parim suvemagustoit ongi valmis,» kirjeldab hobikokk üht pere maasikahitti. Ka besee, vahukoore ja värskete maasikate koosluse ehk Pavlova koogita ei lähe tema köögis ükski maasikaaeg mööda. Seejuures peab besee olema omaküpsetatud, pealt krõbe ja seest vahukommi tekstuuriga. Aga erinevalt traditsioonilisest variandist lisab Triinu Võsu Pavlovale veel maasikakastet purustatud maasikatest, tuhksuhkrust ja mõnest piisast apelsiniliköörist. Viimane annab kastmele toredat teravust ja kerge apelsinise nüansi.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles